SOCIAL MEDIA

Social Media

Social Media is er om een relatie op te bouwen en interesse te wekken bij potentiële klanten. Door regelmatig te posten probeer je een positieve positie te creëren in het hoofd van de potentiële klant.
Toch kan het lastig zijn elke week nieuwe content te creëren of de tijd te vinden om bezig te zijn met Social Media. Social Media uitbesteden is dan een logische stap. Wij helpen je graag bij het creëren van content en het posten op verschillende kanalen.

Social Media Hulp

Social Media uitbesteden houdt onder andere in dat Creatif Works frequent berichten post en content deelt. Hierbij moet rekening worden gehouden met het feit dat berichten moeten aansluiten bij je doelgroep. Berichten op Social Media moeten dus interessant zijn voor bepaalde doelgroepen, makkelijk leesbaar zijn, goed opvallen maar ook moeten ze aanzet geven tot handelen (bijvoorbeeld reageren of aanmelden). Achter Social Media zit dus nog een groot gedeelte aan marketing. 

Tevens betekent het ook dat Creatif Works voor jou content creëert en berichten post. Dit is vooral handig wanneer je hier zelf geen tijd voor hebt of geen werknemers in dienst hebt die actief kunnen zijn met Social Media, terwijl je dat wel heel graag wilt. We zijn ervaren op het gebied van marketing en Social Media.

dit is hoe we aan de slag gaan

Content plan

We starten met het ontwerpen van een content plan. Hierin wordt duidelijk wat en wanneer we gaan posten incl. een maandplanning.

POSTS

Een post wordt altijd in het juiste formaat ontworpen en wordt gemaakt aan de hand van het content plan. Vooraf zie je hoe de posts eruit komen te zien.

PLATFORMEN

Het is mogelijk om je posts te laten plaatsen op Facebook en Instagram. Wil je met een ander platform werken vraag dan naar de mogelijkheden.

STORIES

Instagram stories hebben geen algoritme dus zijn altijd in beeld, een goede manier voor extra exposure. Deze koppelen we ook aan Facebook verhalen.

HIGHLIGHTS

Stories verdwijnen na 24 uur maar door ze toe te voegen aan je highlights (hoogtepunten) kan iedereen ze op elk moment bekijken.

Social Media Care

Wanneer er een privé bericht of reactie binnenkomt op een van de Social Media accounts zorgen wij ervoor dat we reageren. Uiteraard in overleg